Opening vernieuwde ONTDEK-kantine

Nieuwe ONTDEK-kantine in Veurs Lyceum Leidschendam

Opening vernieuwde ONTDEK-kantine

Afgelopen week werd in de kantine van het Veurs Lyceum in Leidschendam de vernieuwde ONTDEK-kantine geopend. Deze kantine moet het paradepaardje worden van schoolcateraar Van Leeuwen Catering, eveneens uit Leidschendam. Intentie is deze kantine de gezondste en duurzaamste schoolkantine van Nederland te maken.

Het Veurs Lyceum is de eerste schoolkantine die Van Leeuwen Catering in haar portefeuille had. Het is dan ook niet helemaal toevallig dat het nu ook de eerste schoolkantine is waar het vernieuwde cateringconcept is ingevoerd. Voor het vernieuwde concept is de hele uitgiftebalie verbouwd: er is beplating met hout-look aangebracht, het logo en lettertype zijn vernieuwd, er is nieuwe bebording ontworpen en er wordt een levendige achterwand toegevoegd. Het vernieuwde concept moet gezondheid en duurzaamheid uitstralen, en is toegespitst op de belevingswereld van de doelgroep.

Duurzaamste straat
De intentie wordt nog versterkt door de ligging van de school aan de Burgemeester Kolschotenlaan, de duurzaamste straat in de regio. Asfalt vervangen door reflecterende stenen, een radarsysteem en pratende prullenbakken zijn enkele van de toegepaste snufjes. De duurzaamheid in het vernieuwde ONTDEK-concept van Van Leeuwen Catering zit hem vooral in de aangeboden producten en de wijze van transport naar de locatie.

ONTDEK-concept
‘Met ons vernieuwde concept willen wij ons doel verwezenlijken om in elke schoolkantine de Gouden Schaal van het Voedingscentrum te halen,’ aldus Marco van Stappershoef, directeur Onderwijscatering van Van Leeuwen Catering. ‘Het gouden schoolkantine-concept ONTDEK bestaat voor tachtig procent uit gezonde producten. Leerlingen ontdekken zo dat gezond en duurzaam eten eigenlijk heel lekker is!’

Bewuste boodschap
Van Leeuwen Catering verzorgt met de concepten ONTDEK en FOOD4YOU inmiddels op zo’n 100 onderwijsinstellingen de gezonde en duurzame schoolkantine. Duurzaamheid komt terug door het gehele bedrijf. Van Stappershoef geeft als voorbeeld: ‘We maken gebruik van milieuvriendelijke disposables en groente en fruit zijn voor 80 procent duurzaam. Daarbij wordt geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen. Ook de plofkip kom je bij ons niet tegen. Als je staat voor bewust leven, geldt dat ook voor de dieren.’

De vernieuwde ONTDEK-kantine in het Veurs Lyceum

De vernieuwde ONTDEK-kantine in het Veurs Lyceum

Samen voor kwaliteit!

Hogeschool Utrecht locatie Amersfoort en Van Leeuwen Catering

Samen voor kwaliteit!

‘Kiezen voor de HU is kiezen voor kwaliteit’. Dat is het motto van de Hogeschool Utrecht. Van Leeuwen Catering uit Leidschendam gaat daar na de zomervakantie 2017 op de locatie Amersfoort (HUA) het restaurant verzorgen. Samen gaan zij voor kwaliteit!

 Bewust leven stimuleren. Dat is waar Van Leeuwen Catering voor staat. Dat sluit goed aan bij de doelstelling van de HUA: die staat voor persoonlijke ontwikkeling door innovatie en professionalisering. Dit is de basis voor een duurzame open en rechtvaardige samenleving.
Van Leeuwen Catering maakt studenten bewust van een gezonde en duurzame leefstijl. Het bedrijf geeft op eigenzinnige wijze inhoud aan maatschappelijke thema’s, zoals gezondheid, duurzaamheid en sociaal ondernemerschap.

Gezond, duurzaam en betrokken
Van Leeuwen Catering wil in haar restaurant in de HUA samenwerken met lokale ondernemers. Zo zijn er plannen om brood en zuivel bij lokale ondernemers af te nemen en krijgt iedere week een andere ondernemer de kans een gerecht in het restaurant aan te bieden. Ook zullen er jaarlijks een ‘Good Food Court’ en een ‘We make the world better’ evenement georganiseerd worden in het restaurant van de HUA, waarbij gezond en bewust leven in de schijnwerpers staan.

Het Lokaal
Eén van de lokale ondernemers waarmee Van Leeuwen Catering actief gaat samenwerken in Het Lokaal. Dit is een foodhall waar horeca, bedrijven en consumenten terecht kunnen voor dagelijks verse, seizoensgebonden producten uit de regio en waar van eten en drinken genoten kan worden. Van Leeuwen Catering geeft de producten die hier aangeboden worden een plek in haar FOOD4YOU-concept. Het Lokaal gebruikt voedsel om diverse maatschappelijke thema’s te verbinden in samenwerking met lokale partijen zoals gezondheid, lokale economie, educatie, werkgelegenheid en innovatie.

Sociaal gezicht
Marco van Stappershoef, directeur Onderwijscatering bij Van Leeuwen Catering: ‘Wij willen bewust leven stimuleren. Dat zie je terug in onze gezonde en duurzame producten. De HUA werkt veel samen met bedrijven en andere organisaties om opleidingen zoveel mogelijk aan te laten sluiten op het werkveld. Van Leeuwen Catering ondersteunt de HUA om studenten goed voor te bereiden op leven en werken in de maatschappij. Wij bieden extra kansen voor studenten door onze nauwe samenwerking met onderwijsinstellingen en het regionale bedrijfsleven.’Music and Coffee at Home

Samen gaan zij voor goud!

 

Peter Reenalda (Scholen Combinatie Zoetermeer) en Klaas van Leeuwen (Van Leeuwen Catering) ondertekenen een nieuw meerjarig contract voor exploitatie van de schoolkantine.

Peter Reenalda (Scholen Combinatie Zoetermeer) en Klaas van Leeuwen (Van Leeuwen Catering) ondertekenen een nieuw meerjarig contract voor exploitatie van de schoolkantine.

Scholen Combinatie Zoetermeer en Van Leeuwen Catering
Samen gaan zij voor goud!

‘Ga mee met de vernieuwingen in de maatschappij.’ Dat is het motto van de Scholen Combinatie Zoetermeer, een samenvoeging van het Stedelijk College en het Picasso Lyceum in Zoetermeer. Van Leeuwen Catering uit Leidschendam gaat daar na de zomervakantie 2017 opnieuw voor meerdere jaren de gezonde en duurzame schoolkantine verzorgen. Samen gaan zij voor goud!

 
De Gouden Schoolkantine is een initiatief van het Voedingscentrum, waarbij scholen verschillende ‘schalen’ kunnen verdienen naarmate het aanbod in de kantine gezonder is. De Scholen Combinatie Zoetermeer heeft aandacht voor de unieke talenten van leerlingen, en wil deze talenten ontwikkelen tot prestaties. De scholen staan midden in de maatschappij en willen daar een voortrekkersrol in spelen. Daar past de bewuste boodschap van Van Leeuwen Catering om gezond, duurzaam en sociaal bezig te zijn, uitstekend bij. ‘Als leerlingen al jong ontdekken dat gezond eten lekker is, maken zij later eerder een bewuste keuze’, legt Marco van Stappershoef, directeur Onderwijscatering bij Van Leeuwen Catering, uit. ‘Dit is natuurlijk niet alleen het geval bij voeding, maar speelt door in elke keuze die zij maken.’

Bewuste boodschap
‘Wij zijn bijzonder trots dat Van Leeuwen Catering als beste uit de bus kwam van vier aanbieders’, aldus Van Stappershoef. ‘Inmiddels verzorgen we voor ruim 100 scholen en beroepsopleidingen in Nederland de gezonde schoolkantine. We ‘verkopen’ de bewuste boodschap met trendy concepten (ONTDEK en FOOD4YOU) en zetten stevig in om het bewuste denken in het schoolbeleid te verankeren. Wij leiden leerlingen op in het cateringvak, en bieden stages en lespakketten aan. Wij zien dat als social return.’

Sociaal gezicht
Van Stappershoef: ‘Gezond, duurzaam en sociaal zijn onze kernwaarden. Dat zie je terug in onze gezonde en duurzame producten. Van Leeuwen Catering ondersteunt het Stedelijk College & Picasso Lyceum om leerlingen goed voor te bereiden op leven en werken in de maatschappij. Wij bieden extra kansen voor leerlingen door onze nauwe samenwerking met onderwijsinstellingen en het regionale bedrijfsleven.’

Gezond, duurzaam en betrokken
De Scholen Combinatie Zoetermeer is blij met de vernieuwde samenwerking. Na de zomervakantie wordt de kantine op het Stedelijk College verbouwd; streven is dat deze verbouwing na de herfstvakantie afgerond is. Henk van Oudenallen, Facilitair Manager bij het Stedelijk College Zoetermeer: ‘De schoolleiding en ouders zijn blij met het gezonde concept. Het is een geslaagde keuze.’ De kantines van de Scholen Combinatie Zoetermeer gaan voor een Gouden Schoolkantine!

De Vijf Hoeven is de sportiefste basisschool van Nederland 2017

De Vijf Hoeven uit Tilburg mag zich vanaf vandaag de “Sportiefste basisschool van Nederland” noemen. Acht basisscholen waren uit alle inzendingen vanuit het hele land genomineerd voor de finale van de verkiezing in Nijmegen. De jury wees de Vijf Hoeven uiteindelijk als winnaar aan. Zij ontving een waardecheque van €2000,- en mag meedoen aan het Zapp Sport tv-programma ‘The Battle’. De andere zeven genomineerde scholen ontvingen ieder een waardecheque van €1000,-. De cheques zijn beschikbaar gesteld door de firma’s Bosan, Janssen-Fritsen en Nijha. Deze verkiezing werd wederom georganiseerd door de KVLO (de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding) en NOC*NSF, in samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen (Academie voor Lichamelijke Opvoeding) en de gemeente Nijmegen.

Juryrapport

Uit het juryrapport blijkt dat de school De Vijf Hoeven sport, bewegen en gezonde leefstijl in haar DNA heeft verweven. Zij draagt dit niet alleen uit in de dagelijkse beweegmomenten voor iedere leerling, maar ook met een duidelijke schoolbrede visie op sport, bewegen en gezonde leefstijl. Daarin is bewegingsonderwijs als leervak geïntegreerd maar is bewegen voor, binnen en rondom de school niet meer weg te denken. De jury is onder  de indruk van de vele initiatieven die zijn ontplooid om bewegen nog breder te integreren in en om de school. De directeur van de Vijf Hoeven is vol trots en vindt deze prijs een goede stimulans om kinderen plezier te laten hebben, krijgen en behouden in bewegen in de school én in de omgeving.

Prijs beste podiumpresentatie

De prijs voor beste podiumpresentatie is gewonnen door Brede School de Hatert uit Nijmegen. Zij ontving een waardecheque van €1000,- beschikbaar gesteld door gymspullen.nu. Zij lieten in hun presentatie de kracht van onderlinge samenwerking uitstekend zien. De leerlingen brachten deze boodschap met veel enthousiasme. Alle deelnemers kregen een gezonde lunch aangeboden, verzorgd door Van Leeuwen Catering.

Van Leeuwen Catering sponsorde de lunch

Van Leeuwen Catering sponsorde de lunch

 Alle foto’s zijn in de loop van de week bij de fotoverslagen op de KVLO-site te vinden.

Films van de podiumpresentaties zullen hier te vinden zijn.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen door Van Leeuwen Catering

Van Leeuwen Catering: gezond, duurzaam, sociaal ondernemen! In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen neemt Van Leeuwen Catering ook mensen aan met een afstand tot de arbeidsmarkt. Kelly is hier zo’n voorbeeld van: http://zuidhollandcentraal.onzesmaakmakers.nl/van-leeuwen/

Next page →
© Copyright 2015 Catering op Maat