Samen gaan zij voor goud!

 

Peter Reenalda (Scholen Combinatie Zoetermeer) en Klaas van Leeuwen (Van Leeuwen Catering) ondertekenen een nieuw meerjarig contract voor exploitatie van de schoolkantine.

Peter Reenalda (Scholen Combinatie Zoetermeer) en Klaas van Leeuwen (Van Leeuwen Catering) ondertekenen een nieuw meerjarig contract voor exploitatie van de schoolkantine.

Scholen Combinatie Zoetermeer en Van Leeuwen Catering
Samen gaan zij voor goud!

‘Ga mee met de vernieuwingen in de maatschappij.’ Dat is het motto van de Scholen Combinatie Zoetermeer, een samenvoeging van het Stedelijk College en het Picasso Lyceum in Zoetermeer. Van Leeuwen Catering uit Leidschendam gaat daar na de zomervakantie 2017 opnieuw voor meerdere jaren de gezonde en duurzame schoolkantine verzorgen. Samen gaan zij voor goud!

 
De Gouden Schoolkantine is een initiatief van het Voedingscentrum, waarbij scholen verschillende ‘schalen’ kunnen verdienen naarmate het aanbod in de kantine gezonder is. De Scholen Combinatie Zoetermeer heeft aandacht voor de unieke talenten van leerlingen, en wil deze talenten ontwikkelen tot prestaties. De scholen staan midden in de maatschappij en willen daar een voortrekkersrol in spelen. Daar past de bewuste boodschap van Van Leeuwen Catering om gezond, duurzaam en sociaal bezig te zijn, uitstekend bij. ‘Als leerlingen al jong ontdekken dat gezond eten lekker is, maken zij later eerder een bewuste keuze’, legt Marco van Stappershoef, directeur Onderwijscatering bij Van Leeuwen Catering, uit. ‘Dit is natuurlijk niet alleen het geval bij voeding, maar speelt door in elke keuze die zij maken.’

Bewuste boodschap
‘Wij zijn bijzonder trots dat Van Leeuwen Catering als beste uit de bus kwam van vier aanbieders’, aldus Van Stappershoef. ‘Inmiddels verzorgen we voor ruim 100 scholen en beroepsopleidingen in Nederland de gezonde schoolkantine. We ‘verkopen’ de bewuste boodschap met trendy concepten (ONTDEK en FOOD4YOU) en zetten stevig in om het bewuste denken in het schoolbeleid te verankeren. Wij leiden leerlingen op in het cateringvak, en bieden stages en lespakketten aan. Wij zien dat als social return.’

Sociaal gezicht
Van Stappershoef: ‘Gezond, duurzaam en sociaal zijn onze kernwaarden. Dat zie je terug in onze gezonde en duurzame producten. Van Leeuwen Catering ondersteunt het Stedelijk College & Picasso Lyceum om leerlingen goed voor te bereiden op leven en werken in de maatschappij. Wij bieden extra kansen voor leerlingen door onze nauwe samenwerking met onderwijsinstellingen en het regionale bedrijfsleven.’

Gezond, duurzaam en betrokken
De Scholen Combinatie Zoetermeer is blij met de vernieuwde samenwerking. Na de zomervakantie wordt de kantine op het Stedelijk College verbouwd; streven is dat deze verbouwing na de herfstvakantie afgerond is. Henk van Oudenallen, Facilitair Manager bij het Stedelijk College Zoetermeer: ‘De schoolleiding en ouders zijn blij met het gezonde concept. Het is een geslaagde keuze.’ De kantines van de Scholen Combinatie Zoetermeer gaan voor een Gouden Schoolkantine!

De Vijf Hoeven is de sportiefste basisschool van Nederland 2017

De Vijf Hoeven uit Tilburg mag zich vanaf vandaag de “Sportiefste basisschool van Nederland” noemen. Acht basisscholen waren uit alle inzendingen vanuit het hele land genomineerd voor de finale van de verkiezing in Nijmegen. De jury wees de Vijf Hoeven uiteindelijk als winnaar aan. Zij ontving een waardecheque van €2000,- en mag meedoen aan het Zapp Sport tv-programma ‘The Battle’. De andere zeven genomineerde scholen ontvingen ieder een waardecheque van €1000,-. De cheques zijn beschikbaar gesteld door de firma’s Bosan, Janssen-Fritsen en Nijha. Deze verkiezing werd wederom georganiseerd door de KVLO (de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding) en NOC*NSF, in samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen (Academie voor Lichamelijke Opvoeding) en de gemeente Nijmegen.

Juryrapport

Uit het juryrapport blijkt dat de school De Vijf Hoeven sport, bewegen en gezonde leefstijl in haar DNA heeft verweven. Zij draagt dit niet alleen uit in de dagelijkse beweegmomenten voor iedere leerling, maar ook met een duidelijke schoolbrede visie op sport, bewegen en gezonde leefstijl. Daarin is bewegingsonderwijs als leervak geïntegreerd maar is bewegen voor, binnen en rondom de school niet meer weg te denken. De jury is onder  de indruk van de vele initiatieven die zijn ontplooid om bewegen nog breder te integreren in en om de school. De directeur van de Vijf Hoeven is vol trots en vindt deze prijs een goede stimulans om kinderen plezier te laten hebben, krijgen en behouden in bewegen in de school én in de omgeving.

Prijs beste podiumpresentatie

De prijs voor beste podiumpresentatie is gewonnen door Brede School de Hatert uit Nijmegen. Zij ontving een waardecheque van €1000,- beschikbaar gesteld door gymspullen.nu. Zij lieten in hun presentatie de kracht van onderlinge samenwerking uitstekend zien. De leerlingen brachten deze boodschap met veel enthousiasme. Alle deelnemers kregen een gezonde lunch aangeboden, verzorgd door Van Leeuwen Catering.

Van Leeuwen Catering sponsorde de lunch

Van Leeuwen Catering sponsorde de lunch

 Alle foto’s zijn in de loop van de week bij de fotoverslagen op de KVLO-site te vinden.

Films van de podiumpresentaties zullen hier te vinden zijn.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen door Van Leeuwen Catering

Van Leeuwen Catering: gezond, duurzaam, sociaal ondernemen! In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen neemt Van Leeuwen Catering ook mensen aan met een afstand tot de arbeidsmarkt. Kelly is hier zo’n voorbeeld van: http://zuidhollandcentraal.onzesmaakmakers.nl/van-leeuwen/

Van Leeuwen Catering ontvangt Gouden Schaal Voedingscentrum

Afgelopen donderdag gaven de wethouders Gezondheid en Sport namens de gemeente Leidschendam-Voorburg op het Veurs Lyceum de aftrap van de campagne Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Tevens reikte het Voedingscentrum de Gouden Schaal uit aan Van Leeuwen Catering, omdat het Veurs Lyceum voldoet aan de nieuwste eisen voor een gezonde kantine.

Na het welkomstwoord door Charlotte van Thiel-Tuininga, rector van het Veurs Lyceum, gaf Van Leeuwen Catering een presentatie over het bedrijf, de achtergrond van het project en het belang van duurzaamheid en gezondheid voor jongeren. Vervolgens verduidelijkte de relatiemanager van JOGG, André van Schaveren, wat de campagne precies inhoudt. Met het uitreiken van het JOGG-bord aan wethouders Nadine Stemerdink en Floor Kist, JOGG-regisseur Miriam Blom, en beleidsambtenaar Monique de Booij startte de campagne officieel. Vervolgens zoomden de wethouders in op het ONTDEK project in de kantine van het Veurs Lyceum, waarna Iris Dros namens het Voedingscentrum de Gouden Schaal uitreikte aan Helen den Os van Van Leeuwen Catering. Ook de jongeren uit de leerlingenraad werden even in het zonnetje gezet.

 

Jongeren op Gezond Gewicht

Jongeren Op Gezond Gewicht zet zich in voor een gezonde omgeving voor jongeren, waarbij zij voeding, sporten en bewegen stimuleert door middel van samenwerking tussen private en publieke partijen. Al meer dan 121 gemeenten gebruiken deze aanpak. Zij tekenen een driejarige samenwerkingsovereenkomst waarin zij beloven initiatieven te ondersteunen die een gezondere leefstijl voor jongeren promoten. Tevens beheert JOGG het Akkoord ‘Gezonde Voeding op Scholen’. Dit Akkoord biedt cateraars, automatenleveranciers, producenten en andere toeleveranciers de mogelijkheid hun verantwoordelijkheid te nemen en gezonde keuzes in de schoolkantines promoten. Iedere ondertekenaar heeft de ambitie om in 2020 op minstens 25% van alle scholen een ‘gouden’ kantine (80% gezonde keuze – 20% uitzonderingsproducten) aan te bieden.

JOGG overhandigt een plaatsnaambord als bewijs dat gemeente Leidschendam-Voorburg zich inzet voor jongeren op gezond gewicht; de schoolkantine van Van Leeuwen op het Veurs Lyceum ontvangt de Gouden Schaal van het Voedingscentrum.

JOGG overhandigt een plaatsnaambord als bewijs dat gemeente Leidschendam-Voorburg zich inzet voor jongeren op gezond gewicht; de schoolkantine van Van Leeuwen op het Veurs Lyceum ontvangt de Gouden Schaal van het Voedingscentrum.

Gezondere kantines

Binnen het Akkoord wordt gewerkt met de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Van Leeuwen ‘Catering op maat’ biedt al acht jaar een gezonde schoolkantine aan, waarbij duurzaamheid en sociaal ondernemerschap hoog in het vaandel staat. Deze zomer wordt de kantine in het Veurs Lyceum verbouwd volgens het ONTDEK-concept, waarbij dit de meest duurzame, gezonde en sociale schoolkantine van Nederland moet worden. Van Stappershoef: ‘We maken bijvoorbeeld gebruik van milieuvriendelijke disposables en groente en fruit zijn voor 80 procent duurzaam. Daarbij wordt geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen. Ook de plofkip kom je bij ons niet tegen. Als je staat voor bewust leven, geldt dat ook voor de dieren. Ook leiden wij op onze eigen VL-Academie leerlingen op in het cateringvak, bieden stages aan en lespakketten. Wij zien dat als social return. We werken verder mee aan gemeentelijke programma’s zoals Jongeren in de Lift. Daarbij worden jongeren begeleid naar betaald werk. Ook steunen we lokale doelen, zoals acties op scholen, sport en scouting.’

Genomineerden verkiezing ‘Sportiefste basisschool van Nederland’ bekend

De gemeente Nijmegen zal dit jaar samen met de HAN (Academie voor de Lichamelijke Opvoeding) optreden als gastvrouw van de verkiezing  van ‘Sportiefste basisschool van Nederland 2017’ . De gemeente Nijmegen is als sportieve stad erg enthousiast om samen met de HAN haar medewerking aan dit prachtige evenement te verlenen.

De genomineerde scholen zijn inmiddels bekend. De scholen die gaan strijden om de titel zijn goede voorbeeldscholen voor andere scholen. Zij hebben de leerlingen niet alleen goed leren bewegen, maar hen ook de mogelijkheid geboden kennis te maken met de sport- en bewegingscultuur rondom de school ter bevordering van een actieve en gezonde leefstijl en hebben dit in hun schoolbeleid vastgelegd.

Op 12 april 2017 maken zij kans om de sportiefste basisschool van Nederland te worden. De KVLO, (Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding) en het NOC*NSF organiseren voor de zevende keer deze verkiezing.

 

Nominaties
De volgende scholen zijn genomineerd:

  1. Silvester Bernadette – Helmond
  2. De Zefier – IJmuiden
  3. Columbusschool – Almere
  4. Huizingaschool – Amsterdam
  5. La Res – Enschede
  6. Aurora – Almere
  7. De Vijf Hoeven – Tilburg
  8. Brede school Hatert – Nijmegen

 

Finale verkiezing 12 april 2017
Op 12 april 2017 strijden de genomineerde scholen om de titel ‘Sportiefste basisschool van Nederland’. Naast een podiumpresentatie bestaande uit dans en muziek en bewegen presenteert elke school zich voor de deskundige jury bestaande uit vertegenwoordigers vanuit de PO-Raad, NOC*NSF, de Gezonde School en de KVLO. Zij worden bevraagd over het beweeg- en sportbeleid van de school. Vervolgens bepaalt de jury wie de titel krijgt.

 

Prijzen

De winnaar ontvangt een waardecheque ter waarde van €2000,- en mag meedoen aan de “Battle” van het tv-programma ZappSport. Alle andere genomineerden ontvangen een waardecheque van €1000,-. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door de firma’s Bosan, Janssen-Fritsen en Nijha. Daarnaast is er een waardecheque van €1000,- voor de beste podiumpresentatie, beschikbaar gesteld door Schoolspullen.nu. De gezonde lunch voor alle leerlingen en begeleiders wordt aangeboden door de firma Van Leeuwen van Cateringopmaat.nl

sportiefste school

Next page →
© Copyright 2015 Catering op Maat