Leveranciers

Duurzame leveranciers

Van Leeuwen Catering heeft als missie om bewust leven te stimuleren. Dat vragen wij ook van onze leveranciers. Er is veel gezondheidswinst te boeken door criteria voor inkoop van producten te benoemen. Minimaal vijftig procent van ons ONTDEK-assortiment bestaat uit producten die het label duurzaam hebben. Een gouden formule.

Eerlijk en diervriendelijk

Deze producten hebben een van de duurzaamheidskenmerken uit de richtlijn ‘1.5 criteria voor duurzaam inkopen van catering’. We hebben leveranciers die duurzaam groenten en fruit telen en diervriendelijk melk en eieren produceren. Ook Faire Trade en UTZ koffie en thee zijn in de ONTDEK-kantines verkrijgbaar. Van Leeuwen Catering maakt hier heldere afspraken over met haar leveranciers.

Goed voor het milieu

Verder vragen we van onze leveranciers concrete maatregelen om milieubelasting te beperken door efficiënt en gebundeld transport, regionaal inkopen, het stimuleren van fiets en openbaar vervoer en het bewust omgaan met water en energie. Het gebruik van biologisch afbreekbare disposables vinden wij een must. Ook bij de keuze van schoonmaakmiddelen kiezen wij voor biologisch afbreekbaar.

Een voorbeeld van een duurzaam product in de schoolkantine: