Wij gaan voor goud

Van Leeuwen Catering werkt met het ONTDEK-concept al volgens de richtlijnen voor een gezonde schoolkantine. We tillen dat met de nieuwe ‘Richtlijnen Gezondere Kantines’ naar een gouden niveau. Ons motto is niet voor niets ‘bewust leven stimuleren’. Dat doen we met een duurzaam en gezond, maar zeker ook lekker en betaalbaar kantineaanbod.

Schijf van vijf

In deze nieuwe richtlijnen werkt het Voedingscentrum met drie soorten kantines: brons, zilver en goud. Hoe duurder het metaal, hoe gezonder de schoolkantine. Dat is de simpele basis ervan. De actuele richtlijnen maken ook gebruik van een nieuwe product-indeling. Producten uit de Schijf van Vijf zijn daarbij onderverdeeld in drie groepen: voorkeur, middenweg en uitzondering. Per product is gekeken hoeveel voedingsstoffen erin zitten. Van bepaalde voedingsstoffen wil je veel binnenkrijgen, zoals vezels en vitamines. Andere voedingsstoffen, zoals suiker, (verzadigd) vet of zout, wil je juist niet te veel binnenkrijgen. Vandaar de term uitzondering. De producten die daartussen zitten, vallen in de groep middenweg.

Gezonde uitstraling

Wanneer het kantineaanbod voor zestig procent uit voorkeurs- en middenwegproducten bestaat en gezondheid uitstraalt, is het een zilveren schoolkantine. Om te voldoen aan de richtlijnen voor een gouden schoolkantine moet het aanbod voor tachtig procent uit voorkeurs- en middenwegproducten bestaan. Vanzelfsprekend heeft de gouden schoolkantine een gezonde uitstraling. Met ingang van schooljaar 2015-2016 werkt Van Leeuwen Catering met het ONTDEK-concept volgens de ‘Richtlijnen Gezondere Kantines’.

Wij gaan samen met de scholen voor de gouden schoolkantine!