Opening vernieuwde ONTDEK-kantine

Nieuwe ONTDEK-kantine in Veurs Lyceum Leidschendam

Opening vernieuwde ONTDEK-kantine

Afgelopen week werd in de kantine van het Veurs Lyceum in Leidschendam de vernieuwde ONTDEK-kantine geopend. Deze kantine moet het paradepaardje worden van schoolcateraar Van Leeuwen Catering, eveneens uit Leidschendam. Intentie is deze kantine de gezondste en duurzaamste schoolkantine van Nederland te maken.

Het Veurs Lyceum is de eerste schoolkantine die Van Leeuwen Catering in haar portefeuille had. Het is dan ook niet helemaal toevallig dat het nu ook de eerste schoolkantine is waar het vernieuwde cateringconcept is ingevoerd. Voor het vernieuwde concept is de hele uitgiftebalie verbouwd: er is beplating met hout-look aangebracht, het logo en lettertype zijn vernieuwd, er is nieuwe bebording ontworpen en er wordt een levendige achterwand toegevoegd. Het vernieuwde concept moet gezondheid en duurzaamheid uitstralen, en is toegespitst op de belevingswereld van de doelgroep.

Duurzaamste straat
De intentie wordt nog versterkt door de ligging van de school aan de Burgemeester Kolschotenlaan, de duurzaamste straat in de regio. Asfalt vervangen door reflecterende stenen, een radarsysteem en pratende prullenbakken zijn enkele van de toegepaste snufjes. De duurzaamheid in het vernieuwde ONTDEK-concept van Van Leeuwen Catering zit hem vooral in de aangeboden producten en de wijze van transport naar de locatie.

ONTDEK-concept
‘Met ons vernieuwde concept willen wij ons doel verwezenlijken om in elke schoolkantine de Gouden Schaal van het Voedingscentrum te halen,’ aldus Marco van Stappershoef, directeur Onderwijscatering van Van Leeuwen Catering. ‘Het gouden schoolkantine-concept ONTDEK bestaat voor tachtig procent uit gezonde producten. Leerlingen ontdekken zo dat gezond en duurzaam eten eigenlijk heel lekker is!’

Bewuste boodschap
Van Leeuwen Catering verzorgt met de concepten ONTDEK en FOOD4YOU inmiddels op zo’n 100 onderwijsinstellingen de gezonde en duurzame schoolkantine. Duurzaamheid komt terug door het gehele bedrijf. Van Stappershoef geeft als voorbeeld: ‘We maken gebruik van milieuvriendelijke disposables en groente en fruit zijn voor 80 procent duurzaam. Daarbij wordt geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen. Ook de plofkip kom je bij ons niet tegen. Als je staat voor bewust leven, geldt dat ook voor de dieren.’

De vernieuwde ONTDEK-kantine in het Veurs Lyceum

De vernieuwde ONTDEK-kantine in het Veurs Lyceum

© Copyright 2015 Catering op Maat