Category Archives: Persberichten

Het Stedelijk College gaat voor duurzaam!

Opening vernieuwde schoolkantine Het Stedelijk College in Zoetermeer

Het Stedelijk College gaat voor duurzaam!

Gisteren werd de vernieuwde kantine van Het Stedelijk College in Zoetermeer feestelijk heropend. Dit gebeurde door de overhandiging van een ‘broodje Stedelijk’ aan een van de leerlingen. Het broodje werd door leerlingen zelf ontwikkeld. Het harde broodje met op smaak gemaakte tomatensalsa, kaas en ui wordt exclusief in de schoolkantine van Het Stedelijk College verkocht.

Al direct is het druk bij de verbouwde schoolkantine. Zodra het luik opent, komen er mensen op af. Het vernieuwde concept valt goed in de smaak, zowel bij leerlingen als medewerkers. Zo komen tussen de pauzes diverse docenten even een praatje maken en het nieuwe uiterlijk van de kantine bewonderen. Niet alleen de bebording is vernieuwd, ook de uitgiftebalie is opnieuw ingericht met de nadruk op gezonde en duurzame producten. Alle producten komen vers binnen of worden vers gemaakt. Daardoor blijft de kwaliteit gewaarborgd.

Gezondheid in schoolkantine
Facilitair manager Henk van Oudenallen: “Al vijftien jaar maakt Het Stedelijk College de schoolkantine steeds gezonder. Toen Van Leeuwen Catering een aantal jaar geleden het gezonde ONTDEK-concept uitrolde, waren we daar erg enthousiast over. We zijn het concept destijds meteen uit gaan voeren. Afgelopen jaar is het contract met de cateraar verlengd. De kantine is nu volgens het vernieuwde concept verbouwd, zodat de uitstraling en de producten nog gezonder en duurzamer zijn!“

Gouden schoolkantineschaal
Marco van Stappershoef, directeur van Van Leeuwen Catering: “Binnen ons vernieuwde concept voor middelbare en mbo-scholen streven wij ernaar om te voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum voor een ‘gouden schoolkantine’. Schoolkantines die voldoen aan deze richtlijnen, komen in aanmerking voor een ‘gouden schaal’. Met de huidige indeling van de schoolkantine op Het Stedelijk College voldoen wij aan die richtlijnen. Het wachten is nu op een controle van het Voedingscentrum, zodat Het Stedelijk College de schaal uitgereikt kan krijgen.”

Duurzaam en veilig
Door de verbouwing worden gezonde en duurzame producten in het zonnetje gezet. Daarnaast wordt binnenkort de PIN ingevoerd. Dat zorgt ervoor dat leerlingen veiliger over straat kunnen, omdat ze niet meer met contant geld op zak hoeven te lopen. Ook is het een stuk sneller, waardoor de leerlingen minder lang in de rij hoeven te staan en sneller van hun duurzame aankoop kunnen gaan genieten. Voordeel voor iedereen dus!

Lokale samenwerking werpt vruchten af

Opening restaurant Hogeschool Utrecht locatie Amersfoort

Lokale samenwerking werpt vruchten af

Het splinternieuwe FOOD4YOU-restaurant in de Hogeschool Utrecht, locatie Amersfoort (HUA) werd geopend door waarnemend directeur Marnix van den Berg. Hij smeerde symbolisch het eerste broodje in het nieuwe restaurant, waarmee de opening een feit was.

Het restaurant wordt geëxploiteerd door Van Leeuwen Catering uit Leidschendam. Tijdens de zomervakantie is hard gewerkt door de cateraar om het restaurant op tijd af te krijgen. Dit harde werk werpt nu zijn vruchten af: de uitstraling is een stuk frisser en moderner, en de producten die verkocht worden zijn afkomstig uit de regio. Daarnaast is het aanbod voor 80% gezond: frituursnacks worden op deze locatie niet meer verkocht. Wel wordt er bijvoorbeeld de gezonde kapsalon verkocht, die is ontwikkeld door diëtisten van de Haagse Hogeschool. Zo laat de cateraar studenten kennismaken met eten dat lekker, gezond en duurzaam is!

Het Lokaal
Van Leeuwen Catering werkt samen met Het Lokaal, een foodhall en eetgelegenheid in Amersfoort waar lokale ondernemers hun producten aanbieden. Zo worden in het restaurant op de HUA broodjes aangeboden van lokale bakker Elsenburg & Sebastiani, evenals zuivel van landwinkel De Kopermolen en koffie van Branderij Boot. Deze branderij levert duurzame koffie doordat zij letten op de levensomstandigheden van zowel de boer als de landarbeiders, en op het vervoer vanaf plantage naar branderij. Deze ondernemers hebben naast het aanbod in het restaurant van de HUA, ook een plaatsje in Het Lokaal.

Week van de Smaak
Manager Gezond- en duurzaamheid Vicky van der Bijl: “Door een wisselende combinatie van gezonde, lokale en versbereide producten stellen wij een spannend assortiment samen wat elke dag weer verleidt tot een andere verantwoorde keuze. Daarnaast hebben wij ook lokale snacks die voortreffelijk aansluiten bij de duurzame koffie van branderij Boot!” Afgelopen week omarmde het restaurant de ‘Week van de Duurzaamheid. Daarbij werden een overheerlijke ‘bugs burger’ van meelwormen en een krekelbrownie aangeboden om te proeven. Zo konden studenten kennismaken met een avontuurlijk gerecht!

FOOD4YOU restaurant HUA inrichting

Het nieuwe FOOD4YOU-restaurant in de Hogeschool Utrecht locatie Amersfoort

Sociaal ondernemen scoort!

Sociaal ondernemen scoort

Succesvolle inspiratiemiddag voor lokale werkgevers

Het Werkgevers Service Punt (WSP) Zuid-Holland Centraal organiseerde een inspiratiemiddag in Duinrell voor haar ambassadeurs. Het thema: ‘Sociaal ondernemen scoort!’ Doel van de middag was werkgevers te enthousiasmeren en informeren over het aannemen van werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt.
 
Hoofdgast van de middag was Willem van Hanegem: trainer, coach, een van de beste profvoetballers van Nederland en sociaal ondernemer. Hij ging in gesprek met het Ambassadeursnetwerk over inclusief ondernemen. Later in de middag sloten overige ondernemers aan. Een van de belangrijkste doelen van de middag was het enthousiasmeren van nieuwe werkgevers voor sociaal ondernemen. Werkgevers konden ervaringen uitwisselen met ambassadeurs. Daarnaast konden geïnteresseerden zo op een inclusieve manier ontdekken wat er allemaal komt kijken bij het aannemen van een werknemer via het WSP.

Afspiegeling van de maatschappij
Een van de aanwezigen was Marco van Stappershoef, directeur van Van Leeuwen Catering. “Van Leeuwen Catering is ambassadeur voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij vinden het belangrijk om sociaal, gezond en duurzaam ondernemen te stimuleren. Iedereen telt mee, en dat willen we natuurlijk ook in de praktijk laten zien. Een bedrijf is een afspiegeling van de maatschappij. Daarom is het belangrijk dat iedereen meedoet! Vanmiddag was een ideale manier om onze ervaringen met anderen te delen.” De onderwijscateraar heeft een contract met de Haeghe groep, met de stichting Delta in Zutphen, en via het WSP kwamen diverse medewerkers in dienst bij Van Leeuwen Catering.

groepsfoto ambassadeurs en wethouders

Ambassadeurs van het Werkgevers Service Punt en wethouders komen bijeen voor inspiratiemiddag

 

Opening vernieuwde ONTDEK-kantine

Nieuwe ONTDEK-kantine in Veurs Lyceum Leidschendam

Opening vernieuwde ONTDEK-kantine

Afgelopen week werd in de kantine van het Veurs Lyceum in Leidschendam de vernieuwde ONTDEK-kantine geopend. Deze kantine moet het paradepaardje worden van schoolcateraar Van Leeuwen Catering, eveneens uit Leidschendam. Intentie is deze kantine de gezondste en duurzaamste schoolkantine van Nederland te maken.

Het Veurs Lyceum is de eerste schoolkantine die Van Leeuwen Catering in haar portefeuille had. Het is dan ook niet helemaal toevallig dat het nu ook de eerste schoolkantine is waar het vernieuwde cateringconcept is ingevoerd. Voor het vernieuwde concept is de hele uitgiftebalie verbouwd: er is beplating met hout-look aangebracht, het logo en lettertype zijn vernieuwd, er is nieuwe bebording ontworpen en er wordt een levendige achterwand toegevoegd. Het vernieuwde concept moet gezondheid en duurzaamheid uitstralen, en is toegespitst op de belevingswereld van de doelgroep.

Duurzaamste straat
De intentie wordt nog versterkt door de ligging van de school aan de Burgemeester Kolschotenlaan, de duurzaamste straat in de regio. Asfalt vervangen door reflecterende stenen, een radarsysteem en pratende prullenbakken zijn enkele van de toegepaste snufjes. De duurzaamheid in het vernieuwde ONTDEK-concept van Van Leeuwen Catering zit hem vooral in de aangeboden producten en de wijze van transport naar de locatie.

ONTDEK-concept
‘Met ons vernieuwde concept willen wij ons doel verwezenlijken om in elke schoolkantine de Gouden Schaal van het Voedingscentrum te halen,’ aldus Marco van Stappershoef, directeur Onderwijscatering van Van Leeuwen Catering. ‘Het gouden schoolkantine-concept ONTDEK bestaat voor tachtig procent uit gezonde producten. Leerlingen ontdekken zo dat gezond en duurzaam eten eigenlijk heel lekker is!’

Bewuste boodschap
Van Leeuwen Catering verzorgt met de concepten ONTDEK en FOOD4YOU inmiddels op zo’n 100 onderwijsinstellingen de gezonde en duurzame schoolkantine. Duurzaamheid komt terug door het gehele bedrijf. Van Stappershoef geeft als voorbeeld: ‘We maken gebruik van milieuvriendelijke disposables en groente en fruit zijn voor 80 procent duurzaam. Daarbij wordt geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen. Ook de plofkip kom je bij ons niet tegen. Als je staat voor bewust leven, geldt dat ook voor de dieren.’

De vernieuwde ONTDEK-kantine in het Veurs Lyceum

De vernieuwde ONTDEK-kantine in het Veurs Lyceum

Samen gaan zij voor goud!

 

Peter Reenalda (Scholen Combinatie Zoetermeer) en Klaas van Leeuwen (Van Leeuwen Catering) ondertekenen een nieuw meerjarig contract voor exploitatie van de schoolkantine.

Peter Reenalda (Scholen Combinatie Zoetermeer) en Klaas van Leeuwen (Van Leeuwen Catering) ondertekenen een nieuw meerjarig contract voor exploitatie van de schoolkantine.

Scholen Combinatie Zoetermeer en Van Leeuwen Catering
Samen gaan zij voor goud!

‘Ga mee met de vernieuwingen in de maatschappij.’ Dat is het motto van de Scholen Combinatie Zoetermeer, een samenvoeging van het Stedelijk College en het Picasso Lyceum in Zoetermeer. Van Leeuwen Catering uit Leidschendam gaat daar na de zomervakantie 2017 opnieuw voor meerdere jaren de gezonde en duurzame schoolkantine verzorgen. Samen gaan zij voor goud!

 
De Gouden Schoolkantine is een initiatief van het Voedingscentrum, waarbij scholen verschillende ‘schalen’ kunnen verdienen naarmate het aanbod in de kantine gezonder is. De Scholen Combinatie Zoetermeer heeft aandacht voor de unieke talenten van leerlingen, en wil deze talenten ontwikkelen tot prestaties. De scholen staan midden in de maatschappij en willen daar een voortrekkersrol in spelen. Daar past de bewuste boodschap van Van Leeuwen Catering om gezond, duurzaam en sociaal bezig te zijn, uitstekend bij. ‘Als leerlingen al jong ontdekken dat gezond eten lekker is, maken zij later eerder een bewuste keuze’, legt Marco van Stappershoef, directeur Onderwijscatering bij Van Leeuwen Catering, uit. ‘Dit is natuurlijk niet alleen het geval bij voeding, maar speelt door in elke keuze die zij maken.’

Bewuste boodschap
‘Wij zijn bijzonder trots dat Van Leeuwen Catering als beste uit de bus kwam van vier aanbieders’, aldus Van Stappershoef. ‘Inmiddels verzorgen we voor ruim 100 scholen en beroepsopleidingen in Nederland de gezonde schoolkantine. We ‘verkopen’ de bewuste boodschap met trendy concepten (ONTDEK en FOOD4YOU) en zetten stevig in om het bewuste denken in het schoolbeleid te verankeren. Wij leiden leerlingen op in het cateringvak, en bieden stages en lespakketten aan. Wij zien dat als social return.’

Sociaal gezicht
Van Stappershoef: ‘Gezond, duurzaam en sociaal zijn onze kernwaarden. Dat zie je terug in onze gezonde en duurzame producten. Van Leeuwen Catering ondersteunt het Stedelijk College & Picasso Lyceum om leerlingen goed voor te bereiden op leven en werken in de maatschappij. Wij bieden extra kansen voor leerlingen door onze nauwe samenwerking met onderwijsinstellingen en het regionale bedrijfsleven.’

Gezond, duurzaam en betrokken
De Scholen Combinatie Zoetermeer is blij met de vernieuwde samenwerking. Na de zomervakantie wordt de kantine op het Stedelijk College verbouwd; streven is dat deze verbouwing na de herfstvakantie afgerond is. Henk van Oudenallen, Facilitair Manager bij het Stedelijk College Zoetermeer: ‘De schoolleiding en ouders zijn blij met het gezonde concept. Het is een geslaagde keuze.’ De kantines van de Scholen Combinatie Zoetermeer gaan voor een Gouden Schoolkantine!

Next page →
© Copyright 2015 Catering op Maat