Category Archives: Geen categorie

Veurs Lyceum op bezoek bij gezonde cateraar

Duurzaamheid in de praktijk

Veurs Lyceum op bezoek bij gezonde cateraar

Donderdag kwamen twee klassen van het Veurs Lyceum op bezoek bij Van Leeuwen Catering uit Leidschendam. Dit is de cateraar waar de school een contract mee heeft. Ze kregen hier informatie over duurzaamheid en sociaal ondernemen in de schoolkantine, en waarom hun eigen schoolkantine de duurzaamste van Nederland is.

De leerlingen uit 2-havo en 2-atheneum/gymnasium werden onthaald met een gezond drankje, waarna ze een interactieve les kregen over verschillende onderwerpen die met voeding te maken hebben. Zo kwam de betekenis van een transportbeweging aan bod, wat sociaal ondernemen inhoudt, en wat er allemaal gebeurt op het hoofdkantoor. Ook werd gefocust op duurzame keuzes maken en het positieve effect van de gemaakte keuze. De les werd afgesloten met een korte rondleiding door het hoofdkantoor.

Duurzaam en sociaal
De lessen werden georganiseerd vanuit het samenwerkingsverband betreffende de duurzaamste schoolkantine van Nederland. Het leek de betrokken partijen een goed idee de leerlingen te laten zien hoe het hoofdkantoor van de onderwijscateraar eruitziet, en wat de achterliggende processen inhouden. Bart van Leeuwen, stagiair Voeding en Diëtetiek: “De leerlingen begrepen heel goed wat duurzaamheid inhield, maar het concept van ‘sociaal ondernemen’ vonden veel leerlingen wat lastiger. De studenten hebben een compleet beeld gekregen van wat wij hier doen!” Deze week bezoeken de overige tweede klassen van het Veurs Lyceum de cateraar.

tweede klas middelbare school krijgt voorlichting van stagiair

2 atheneum/gymnasium krijgt voorlichting van Bart van Leeuwen

Road Tour

Road Tour

De afgelopen weken zijn we hard bezig geweest om voor onze medewerkers op locatie de Road Tour te verzorgen. Doordat de kantines verspreid liggen door een groot gedeelte van Nederland, wordt deze workshop door het hele land gegeven.  Zo wordt de reistijd voor veel medewerkers verkort, en wordt het makkelijker gemaakt om aanwezig te zijn.

De Road Tour is een workshop waarbij de medewerkers op een interactieve manier informatie krijgen over de vijf P’s die dit jaar belangrijk zijn: product, prijs, plaats, promotie en personeel. Dit is de zogenaamde ‘marketingmix’. Zo ontdekken ze de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van voeding. Ook krijgen zij tips over hoe de kantine in te richten, tips over hospitality, acties en kortingen en het nieuwe kassasysteem. Verder worden de HACCP richtlijnen herhaald, en wordt er aandacht besteed aan duurzame inzetbaarheid van de medewerkers.

Thema van de Road Tour is ‘Verras’. De medewerkers beslissen zelf welke ‘P’ belangrijk is op hun locatie: verander ik iets aan de promotie, of zou het helpen als ik producten op een andere manier presenteer? Door deze mix heeft iedere medewerker de mogelijkheid een plan speciaal voor de eigen locatie op te stellen. Iedere locatie is immers anders!

Later dit jaar worden Kroeg Colleges georganiseerd. Dit zijn informatiebijeenkomsten waarbij relevante thema’s aangesneden worden. De medewerkers kunnen in een informele setting, onder het genot van een drankje, informatie uitwisselen.

collage

Uitreiking awards tijdens bedrijfsuitje

Van Leeuwen Catering beloont inzet

Uitreiking medewerkersawards tijdens bedrijfsuitje

Tijdens het jaarlijkse personeelsuitje van Van Leeuwen Catering uit Leidschendam werden verschillende medewerkers in het zonnetje gezet. Reden hiervoor was hun inzet afgelopen jaar voor het bedrijf.

Tijdens een rondvaart op de pannenkoekenboot in de haven van Rotterdam werden twee van de drie medewerkersawards uitgereikt. Daarnaast kregen de winnaars een wisseltrofee en een cheque. De award voor Kantinekunstenaar werd uitgereikt aan Monique en Ingrid van locatie RSG Lingecollege Heiligestraat in Tiel. Directeur Marco van Stappershoef: “Zij wonnen deze award omdat zij altijd klaar staan, altijd vrolijk en vriendelijk zijn, en de hoogste score haalden bij onze interne kwaliteitsmeting. Daarnaast zijn zij altijd bereid op andere locaties mee te helpen!”

De award voor Jong Talent werd uitgereikt aan Joeri (medewerker magazijn). “Joeri is bij ons in dienst gekomen als stagiair. Daarna is hij aangenomen als medewerker magazijn. Gedurende deze periode heeft hij zich ontwikkeld tot een waardevolle medewerker! Wanneer bijvoorbeeld onze manager magazijn afwezig is houdt hij de afdeling draaiende, en hij heeft een grote ontwikkeling laten zien,” aldus van Stappershoef.

De laatste award is die voor Foodkunstenaar. Dit houdt in dat de medewerker die de meest creatieve producten ontwikkelt in zijn of haar keuken daarvoor beloond wordt. De award werd gewonnen door Sylvia van de Nyenrode Business School in Amsterdam. Van Stappershoef: “Door middel van deze awards laten wij onze medewerkers weten dat wij trots op ze zijn. Wanneer zij zich inzetten voor het bedrijf wordt dat gewaardeerd, en dat willen we laten zien!”

Gelukkige medewerkers
Voor de zomervakantie werd een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd onder de medewerkers van Van Leeuwen Catering. Met goed resultaat: Van Leeuwen Catering krijgt een 7,78 van hun medewerkers. Het gemiddelde werktevredenheidscijfer in Nederland is 7,66. Op het vlak van levensgeluk is het verschil nog groter: de werknemers van Van Leeuwen Catering geven gemiddeld een 8,08. Het Nederlandse gemiddelde blijft steken op 7,377. Directrice Joyce van Leeuwen: “Wij zijn blij met de resultaten van het onderzoek, maar er is nog wel werk aan de winkel. We gaan voor minimaal een 8 wat medewerkerstevredenheid betreft, dus in dat opzicht hebben we nog een uitdaging. Met de score op het vlak van levensgeluk zijn we erg blij!”

Uitreiking van de awards Kantinekunstenaar en Jong Talent tijdens het personeelsuitje

Uitreiking van de awards Kantinekunstenaar en Jong Talent tijdens het personeelsuitje

Samen voor kwaliteit!

Hogeschool Utrecht locatie Amersfoort en Van Leeuwen Catering

Samen voor kwaliteit!

‘Kiezen voor de HU is kiezen voor kwaliteit’. Dat is het motto van de Hogeschool Utrecht. Van Leeuwen Catering uit Leidschendam gaat daar na de zomervakantie 2017 op de locatie Amersfoort (HUA) het restaurant verzorgen. Samen gaan zij voor kwaliteit!

 Bewust leven stimuleren. Dat is waar Van Leeuwen Catering voor staat. Dat sluit goed aan bij de doelstelling van de HUA: die staat voor persoonlijke ontwikkeling door innovatie en professionalisering. Dit is de basis voor een duurzame open en rechtvaardige samenleving.
Van Leeuwen Catering maakt studenten bewust van een gezonde en duurzame leefstijl. Het bedrijf geeft op eigenzinnige wijze inhoud aan maatschappelijke thema’s, zoals gezondheid, duurzaamheid en sociaal ondernemerschap.

Gezond, duurzaam en betrokken
Van Leeuwen Catering wil in haar restaurant in de HUA samenwerken met lokale ondernemers. Zo zijn er plannen om brood en zuivel bij lokale ondernemers af te nemen en krijgt iedere week een andere ondernemer de kans een gerecht in het restaurant aan te bieden. Ook zullen er jaarlijks een ‘Good Food Court’ en een ‘We make the world better’ evenement georganiseerd worden in het restaurant van de HUA, waarbij gezond en bewust leven in de schijnwerpers staan.

Het Lokaal
Eén van de lokale ondernemers waarmee Van Leeuwen Catering actief gaat samenwerken in Het Lokaal. Dit is een foodhall waar horeca, bedrijven en consumenten terecht kunnen voor dagelijks verse, seizoensgebonden producten uit de regio en waar van eten en drinken genoten kan worden. Van Leeuwen Catering geeft de producten die hier aangeboden worden een plek in haar FOOD4YOU-concept. Het Lokaal gebruikt voedsel om diverse maatschappelijke thema’s te verbinden in samenwerking met lokale partijen zoals gezondheid, lokale economie, educatie, werkgelegenheid en innovatie.

Sociaal gezicht
Marco van Stappershoef, directeur Onderwijscatering bij Van Leeuwen Catering: ‘Wij willen bewust leven stimuleren. Dat zie je terug in onze gezonde en duurzame producten. De HUA werkt veel samen met bedrijven en andere organisaties om opleidingen zoveel mogelijk aan te laten sluiten op het werkveld. Van Leeuwen Catering ondersteunt de HUA om studenten goed voor te bereiden op leven en werken in de maatschappij. Wij bieden extra kansen voor studenten door onze nauwe samenwerking met onderwijsinstellingen en het regionale bedrijfsleven.’Music and Coffee at Home

De Vijf Hoeven is de sportiefste basisschool van Nederland 2017

De Vijf Hoeven uit Tilburg mag zich vanaf vandaag de “Sportiefste basisschool van Nederland” noemen. Acht basisscholen waren uit alle inzendingen vanuit het hele land genomineerd voor de finale van de verkiezing in Nijmegen. De jury wees de Vijf Hoeven uiteindelijk als winnaar aan. Zij ontving een waardecheque van €2000,- en mag meedoen aan het Zapp Sport tv-programma ‘The Battle’. De andere zeven genomineerde scholen ontvingen ieder een waardecheque van €1000,-. De cheques zijn beschikbaar gesteld door de firma’s Bosan, Janssen-Fritsen en Nijha. Deze verkiezing werd wederom georganiseerd door de KVLO (de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding) en NOC*NSF, in samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen (Academie voor Lichamelijke Opvoeding) en de gemeente Nijmegen.

Juryrapport

Uit het juryrapport blijkt dat de school De Vijf Hoeven sport, bewegen en gezonde leefstijl in haar DNA heeft verweven. Zij draagt dit niet alleen uit in de dagelijkse beweegmomenten voor iedere leerling, maar ook met een duidelijke schoolbrede visie op sport, bewegen en gezonde leefstijl. Daarin is bewegingsonderwijs als leervak geïntegreerd maar is bewegen voor, binnen en rondom de school niet meer weg te denken. De jury is onder  de indruk van de vele initiatieven die zijn ontplooid om bewegen nog breder te integreren in en om de school. De directeur van de Vijf Hoeven is vol trots en vindt deze prijs een goede stimulans om kinderen plezier te laten hebben, krijgen en behouden in bewegen in de school én in de omgeving.

Prijs beste podiumpresentatie

De prijs voor beste podiumpresentatie is gewonnen door Brede School de Hatert uit Nijmegen. Zij ontving een waardecheque van €1000,- beschikbaar gesteld door gymspullen.nu. Zij lieten in hun presentatie de kracht van onderlinge samenwerking uitstekend zien. De leerlingen brachten deze boodschap met veel enthousiasme. Alle deelnemers kregen een gezonde lunch aangeboden, verzorgd door Van Leeuwen Catering.

Van Leeuwen Catering sponsorde de lunch

Van Leeuwen Catering sponsorde de lunch

 Alle foto’s zijn in de loop van de week bij de fotoverslagen op de KVLO-site te vinden.

Films van de podiumpresentaties zullen hier te vinden zijn.

Next page →
© Copyright 2015 Catering op Maat