Category Archives: Geen categorie

Samen voor kwaliteit!

Hogeschool Utrecht locatie Amersfoort en Van Leeuwen Catering

Samen voor kwaliteit!

‘Kiezen voor de HU is kiezen voor kwaliteit’. Dat is het motto van de Hogeschool Utrecht. Van Leeuwen Catering uit Leidschendam gaat daar na de zomervakantie 2017 op de locatie Amersfoort (HUA) het restaurant verzorgen. Samen gaan zij voor kwaliteit!

 Bewust leven stimuleren. Dat is waar Van Leeuwen Catering voor staat. Dat sluit goed aan bij de doelstelling van de HUA: die staat voor persoonlijke ontwikkeling door innovatie en professionalisering. Dit is de basis voor een duurzame open en rechtvaardige samenleving.
Van Leeuwen Catering maakt studenten bewust van een gezonde en duurzame leefstijl. Het bedrijf geeft op eigenzinnige wijze inhoud aan maatschappelijke thema’s, zoals gezondheid, duurzaamheid en sociaal ondernemerschap.

Gezond, duurzaam en betrokken
Van Leeuwen Catering wil in haar restaurant in de HUA samenwerken met lokale ondernemers. Zo zijn er plannen om brood en zuivel bij lokale ondernemers af te nemen en krijgt iedere week een andere ondernemer de kans een gerecht in het restaurant aan te bieden. Ook zullen er jaarlijks een ‘Good Food Court’ en een ‘We make the world better’ evenement georganiseerd worden in het restaurant van de HUA, waarbij gezond en bewust leven in de schijnwerpers staan.

Het Lokaal
Eén van de lokale ondernemers waarmee Van Leeuwen Catering actief gaat samenwerken in Het Lokaal. Dit is een foodhall waar horeca, bedrijven en consumenten terecht kunnen voor dagelijks verse, seizoensgebonden producten uit de regio en waar van eten en drinken genoten kan worden. Van Leeuwen Catering geeft de producten die hier aangeboden worden een plek in haar FOOD4YOU-concept. Het Lokaal gebruikt voedsel om diverse maatschappelijke thema’s te verbinden in samenwerking met lokale partijen zoals gezondheid, lokale economie, educatie, werkgelegenheid en innovatie.

Sociaal gezicht
Marco van Stappershoef, directeur Onderwijscatering bij Van Leeuwen Catering: ‘Wij willen bewust leven stimuleren. Dat zie je terug in onze gezonde en duurzame producten. De HUA werkt veel samen met bedrijven en andere organisaties om opleidingen zoveel mogelijk aan te laten sluiten op het werkveld. Van Leeuwen Catering ondersteunt de HUA om studenten goed voor te bereiden op leven en werken in de maatschappij. Wij bieden extra kansen voor studenten door onze nauwe samenwerking met onderwijsinstellingen en het regionale bedrijfsleven.’Music and Coffee at Home

De Vijf Hoeven is de sportiefste basisschool van Nederland 2017

De Vijf Hoeven uit Tilburg mag zich vanaf vandaag de “Sportiefste basisschool van Nederland” noemen. Acht basisscholen waren uit alle inzendingen vanuit het hele land genomineerd voor de finale van de verkiezing in Nijmegen. De jury wees de Vijf Hoeven uiteindelijk als winnaar aan. Zij ontving een waardecheque van €2000,- en mag meedoen aan het Zapp Sport tv-programma ‘The Battle’. De andere zeven genomineerde scholen ontvingen ieder een waardecheque van €1000,-. De cheques zijn beschikbaar gesteld door de firma’s Bosan, Janssen-Fritsen en Nijha. Deze verkiezing werd wederom georganiseerd door de KVLO (de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding) en NOC*NSF, in samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen (Academie voor Lichamelijke Opvoeding) en de gemeente Nijmegen.

Juryrapport

Uit het juryrapport blijkt dat de school De Vijf Hoeven sport, bewegen en gezonde leefstijl in haar DNA heeft verweven. Zij draagt dit niet alleen uit in de dagelijkse beweegmomenten voor iedere leerling, maar ook met een duidelijke schoolbrede visie op sport, bewegen en gezonde leefstijl. Daarin is bewegingsonderwijs als leervak geïntegreerd maar is bewegen voor, binnen en rondom de school niet meer weg te denken. De jury is onder  de indruk van de vele initiatieven die zijn ontplooid om bewegen nog breder te integreren in en om de school. De directeur van de Vijf Hoeven is vol trots en vindt deze prijs een goede stimulans om kinderen plezier te laten hebben, krijgen en behouden in bewegen in de school én in de omgeving.

Prijs beste podiumpresentatie

De prijs voor beste podiumpresentatie is gewonnen door Brede School de Hatert uit Nijmegen. Zij ontving een waardecheque van €1000,- beschikbaar gesteld door gymspullen.nu. Zij lieten in hun presentatie de kracht van onderlinge samenwerking uitstekend zien. De leerlingen brachten deze boodschap met veel enthousiasme. Alle deelnemers kregen een gezonde lunch aangeboden, verzorgd door Van Leeuwen Catering.

Van Leeuwen Catering sponsorde de lunch

Van Leeuwen Catering sponsorde de lunch

 Alle foto’s zijn in de loop van de week bij de fotoverslagen op de KVLO-site te vinden.

Films van de podiumpresentaties zullen hier te vinden zijn.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen door Van Leeuwen Catering

Van Leeuwen Catering: gezond, duurzaam, sociaal ondernemen! In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen neemt Van Leeuwen Catering ook mensen aan met een afstand tot de arbeidsmarkt. Kelly is hier zo’n voorbeeld van: http://zuidhollandcentraal.onzesmaakmakers.nl/van-leeuwen/

Genomineerden verkiezing ‘Sportiefste basisschool van Nederland’ bekend

De gemeente Nijmegen zal dit jaar samen met de HAN (Academie voor de Lichamelijke Opvoeding) optreden als gastvrouw van de verkiezing  van ‘Sportiefste basisschool van Nederland 2017’ . De gemeente Nijmegen is als sportieve stad erg enthousiast om samen met de HAN haar medewerking aan dit prachtige evenement te verlenen.

De genomineerde scholen zijn inmiddels bekend. De scholen die gaan strijden om de titel zijn goede voorbeeldscholen voor andere scholen. Zij hebben de leerlingen niet alleen goed leren bewegen, maar hen ook de mogelijkheid geboden kennis te maken met de sport- en bewegingscultuur rondom de school ter bevordering van een actieve en gezonde leefstijl en hebben dit in hun schoolbeleid vastgelegd.

Op 12 april 2017 maken zij kans om de sportiefste basisschool van Nederland te worden. De KVLO, (Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding) en het NOC*NSF organiseren voor de zevende keer deze verkiezing.

 

Nominaties
De volgende scholen zijn genomineerd:

  1. Silvester Bernadette – Helmond
  2. De Zefier – IJmuiden
  3. Columbusschool – Almere
  4. Huizingaschool – Amsterdam
  5. La Res – Enschede
  6. Aurora – Almere
  7. De Vijf Hoeven – Tilburg
  8. Brede school Hatert – Nijmegen

 

Finale verkiezing 12 april 2017
Op 12 april 2017 strijden de genomineerde scholen om de titel ‘Sportiefste basisschool van Nederland’. Naast een podiumpresentatie bestaande uit dans en muziek en bewegen presenteert elke school zich voor de deskundige jury bestaande uit vertegenwoordigers vanuit de PO-Raad, NOC*NSF, de Gezonde School en de KVLO. Zij worden bevraagd over het beweeg- en sportbeleid van de school. Vervolgens bepaalt de jury wie de titel krijgt.

 

Prijzen

De winnaar ontvangt een waardecheque ter waarde van €2000,- en mag meedoen aan de “Battle” van het tv-programma ZappSport. Alle andere genomineerden ontvangen een waardecheque van €1000,-. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door de firma’s Bosan, Janssen-Fritsen en Nijha. Daarnaast is er een waardecheque van €1000,- voor de beste podiumpresentatie, beschikbaar gesteld door Schoolspullen.nu. De gezonde lunch voor alle leerlingen en begeleiders wordt aangeboden door de firma Van Leeuwen van Cateringopmaat.nl

sportiefste school

Samenwerking Van Leeuwen Catering en het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal

‘Jongere enthousiast aan de slag’

‘Via het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal (WSP ZHC) kon ik aan de slag bij Van Leeuwen Catering in Leidschendam’, vertelt Charell Bignell. ‘Op de vacature heb ik snel gereageerd en ik werd direct aangenomen. Zo heb ik weer werkritme en fijne collega’s en het bedrijf heeft een enthousiaste, jonge werknemer erbij.’ Lees verder..

Next page →
© Copyright 2015 Catering op Maat